Konut Sigortası


Konut Sigortası Nedir? 

Konut Paket Sigortası, ev ve içindeki eşyayı yangından hırsızlığa, depremden su baskınına kadar pek çok riske karşı koruma altına alan geniş kapsamlı ve kişiye özel bir sigortadır.

Evin oturulamaz hale gelmesi ile kiracı taşınmak zorunda kalabilir; ev sahibi kira gelirinden mahrum olabilir. Taşınma ve enkaz kaldırma giderleri de büyük bir külfet oluşturabilir. İşte konut poliçesi bu gibi durumlarda hayatınızı kolaylaştırır.

Konut Sigortasının Ayrıcalıkları Nelerdir?

Poliçeniz ile konutunuzda karşılaşabileceğiniz riskleri teminat altına alarak, birçok asistans hizmete de tek poliçe içerisinde sahip olabilirsiniz. Üstelik, ev ve içindeki eşyanın yanı sıra, evin içinde yaşayanlar ile sorumluluklarını da teminat altına alırsınız

Evinizi ve eşyalarınızı çok daha kapsamlı olarak güvence altına alıyor. Kiracıysanız eşyalarınızı, ev sahibiyseniz hem evinizi hem de eşyalarınızı beyanınıza istinaden belirlenen sigorta bedeli üzerinden olası risklere karşı güvence altına alarak size ayrıcalıklı hizmet sunuyor.

Standart: Mevcut bulunan bir konutun risklerini karşılayan poliçelere verilen isimdir.

Elit: İçeriği zenginleştirilmiş ve kişileştirilmiş olan özel poliçelerdir.

Sigorta Kapsamında Poliçeye Dâhil Edilenler

Sigorta firmaları ile yapılan poliçe anlaşmalarında Konut sigortası adı altında yapılan birden fazla sözleşme vardır. Bu sözleşmelerin kapsadığı şeyler şu şekilde belirtilebilir. Binanın kendisi, ev eşyaları, değerli eşyalar, misafirlerin eşyaları, para ve kıymetli. Ayrıca sunulan Konut sigortası kapsamında sunulan teminatlar ise; Yangın, yıldırım, patlama, sel, su baskını, yer kayması, kazı sonucu oluşan hasarlar, deprem, dolu yağması, halk ayaklanmasından oluşabilecek hasar, terör, grev, lokavt gibi sorunlardır.